moasandberg

Jag var ut och in, men man växer

Jag har lämnat bubblan gång på gång senaste året. För ett år sedan var jag en feriearbetare med hjärtat i halsgropen. Den ständigt malande känslan av att inte passa in fick mig i stunden att glömma vem jag var. Jag blev ut och in. Befann mig i en helt ny värld med en helt ny version av mig. Första månaderna på jobbet insåg jag att det inte var min grej alls. Jag förstod varken jargongen eller de tekniska momenten. Jag gick in i någon slags dvala, blev tillbakadragen och blyg, till skillnad från mitt tidigare sociala jag. Vilsen är nog ett rättvist ordval. Och rädd för att aldrig hitta tillbaka till mig själv igen. 

På vägen trasslade många privata relationer till sig, och jag började för första gången någonsin, ogilla min livssituation. Jag kastades ut från nästintill varenda trygg pelare jag någonsin lutat mig mot. Jag gick i en dimma som aldrig verkade vilja lätta. Längtade hem, längtade tillbaka till min bubbla. 

Det fina är att det finns ett men. En vändning. Det är sant det dem säger angående att lämna comfortzone. Man tynar inte bort - man växer. Jag var omskakad men har nu landat. Livet är fint igen. Att under ett års tid ha tillbringat tid med människor som jag vanligtvis inte skulle umgås med, i en miljö jag vanligtvis inte skulle vistats i... Det har inte förändrat mig som jag trodde, det har utvecklat mig. Knoppar har slagit ut från mina grenar. Sen hade det förstås vart lättare om broarna mellan privata relationer hade stått stadigt när allt annat svajade, men man kan inte styra stormar. Där och då var det fruktansvärt, men idag är jag glad att jag tog mig igenom det mesta samtidigt så jag får må bra nu. 

Imorgon får jag svar från universitetet. Förväntansfull över hur min framtid ser ut. Förväntansfull över om jag åter ska kastas ut i något nytt. Njuter av pirret som ersatt panikkänslorna. För nu vet jag, att utanför bubblan är där magin händer - det har jag bevis på i ryggsäcken. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas