moasandberg

Midsommarafton 2016

Ännu ett sommarminne att dela med mig av från denna fantastiska period i livet. Årets midsommarfirande höll hus i Oskars sommarstuga, enbart några kilometer från Erik. Vi cyklade därför ut till stugan. Väl där möttes vi av välkända ansikten och tillsammans grillade vi, lekte lekar, sjöng snapsvisor och åt jordgubbar, precis som man ska. Värmen och det fina vädret tillät oss att bada och vara ute hela kvällen. Hela kvällen resulterade i en perfekt sommarkväll och midsommarafton! 

Seg

Att vara ledig har hittills vart en vild blandning av olika känslor. Den övervägande känslan är givetvis "skönt", men allt eftersom dagarna går så sover jag längre på mornarna, och är segare och tyngre på dagarna. Kanske håller jag på att fastna i avslappningen, eller så kanske kroppen inte fattat förrän nu hur utmattad jag är och hur mycket skolan faktiskt tärt på mig. 

Hur eller hur börjar de lediga dagarna jag hade framför mig, bli få. Imorgon börjar min utbildning inför sommarens jobb. En utbildning som pågår i tre dagar. Därpå är jag återigen ledig fram till måndag v.27. En lugn start vill säga, vilket känns jätteskönt för mitt sega huvud...

En outfit som skriker gina tricot och som bars på gårdagens bröllop. Klaras syster gifte sig och inte ett öga var torrt efter all kärlek som hängde i luften. Himla vackert att se på när två personer ger ut hela sin själ till varandra, stort grattis till kärleken!

Lunch på M.O.A:s

Jag och Elsa har känt varandra hela livet, men det var inte förrän för ca två år sedan som vi började umgås, och det genom träning. Ingen har peppat mig som Elsa och jag tror inte någon peppat henne så som jag har heller, även om jag måste medge att hon pushar mig mer, antagligen för jag med min dåliga träningsmotivation behöver det... Hur eller hur, så var vi ense om att vi borde ses utan träningskläder och svett i pannan någon dag. Och den dagen blev idag! Vi åt lunch tillsammans på M.O.A:s i Tranås vilket var hur trevligt som helst. Pasta med kräftstjärtar och hummersås blev det för oss båda!

 

Liseberg!

Erik och jag tog en spontanare till Liseberg igår. Vilken fantastisk dag! Vi har aldrig vart där tillsammans, och vi utmanade sida vid sida kittlande magar och vågade oss på det mesta som inte såg dödligt ut! Erik hade även turen med sig och vann två stjärnvinster - Geisha och Marabou. Själv vann jag inte det minsta, förutom turen att ha en snäll pojkvän som delar med sig!;-)

Dagen idag har vart lugnare än igår. Vi har spelat lite spel, åkt fyrhjuling mellan granngårdarna och legat i soffan alldeles för många timmar. Men vad gör väl det när det är semester!

Paket från Frankrike!

Att få kläder eller presenter inslagna med omsorg och fint papper är något jag tycker är fantastiskt roligt. Presenter vars papper man knappt vill riva upp är de bästa presenterna (trots att insidan också räknas såklart...). Igår fick jag iallafall hem ett fantastiskt fint paket, direkt till dörren hela vägen från Frankrike. Innehållet var dock inte till mig, utan till min nya dator(som för övrig är jättenöjd;-))!

 

 

Kvällspromenad

100 meter från mitt fönster strosar dessa vitsvarta kreatur i det höga, blommiga gräset. Ikväll gick vi ner och hälsade på dem, jag och Erik. Vi kollade ner på våra bara ben där vi gick i gruset och tänkte tillbaka på vintern, istapparna och iskalla nordanvindar, och när vi upptäckte att inte ett moln klädde himlen och inte en endaste vindpust smekte vårt hår, stannade vi upp på vår korta kvällspromenad och njöt extra av doften av hö och den värmande solen som tillät våra bara ben. 

Klockan närmar sig elva och inte förrän nu börjar den blåa himlen färgas röd. Himla vacker sommarkväll, hoppas ni har njutit lika mycket som jag!

SUMMERBURST

Wow. Jag är så fylld och tom på samma gång. Fylld av intryck, harmoni, och minst sagt nya minnen, men samtidigt känns jag så tom. Allt jag så länge har sett fram emot är gjort, alla mina nedräkningar har passerat och visar nu minus på min countdown i mobilen. Det är -23 dagar kvar till studentresan. Det är -10 dagar kvar till balen, -8 till studenten och -2 till Summerburst. Vad ska jag nu se fram emot? Nu när huvudet exploderar av alla nya minnen, och mungiporna krampar av leendet efter varje gång jag tänker tillbaka?

Jag ska inte längta bort mer. Jag ska stanna upp och njuta av spänningen av att inte veta. Tänk när livet blir enformigt(om det nu blir så). När man har jobbat på samma ställe i åratal, bott i samma bostad, i samma kommun längre än så, och längtar tillbaka till det oförutsägbara livet i ens unga år. Då man kommer längta tillbaka till variationen. Längta tillbaka till hur livet helt plötsligt vände och man fick "börja gräva nya gropar". Visserligen stannar livet egentligen aldrig upp, man fortsätter alltid att utvecklas och möter alltid nya hinder och utmaningar. Men jag tror att det kan kännas så, att man lätt blir bekväm och fortsätter att köra i samma hjulspår. Nu är mitt hjulspår borta, och jag har inget annat val än att söka efter ett nytt. Jag måste komma in i nya vanor som jag idag inte kan förutsäga. Visst kittlar det en aning i magen så fort jag tänker på hur det kommer bli. Vilka vägar jag kommer möta och vilka människor jag kommer lära känna. Jag sa nyss att jag inte har något att längta efter, men jag lever i tiden som alla vuxna säger är den bästa i livet. Det är det här jag kommer längta tillbaka till!

Nu när alla inbokade planer har tickat till noll är det dags att leva här och nu, och det behöver inte vara sämre det! Bara en aning mer oförutsägbart...

Det där med att mungiporna krampar en aning av alla dessa leenden som smyger sig fram när man tänker tillbaka på allt som hänt... Snälla le med mig en stund! Helgen i Stockholm var M-A-G-I-S-K!!! Vilken fest Summerburst levererade! Här kommer ett gäng bilder som i alla fall får mig att le!

Vilken helg, och vilket avslut på den här tiden! Studentperioden, från studentresan för -23 dagar sedan, till igårkväll har vart så himla sjuk. Jag är mållös, fylld och tom och allt ni vet, men främst är jag lycklig. Jag börjar känna njutning igen efter alla plågsamma skoluppgifter. Jag har glömt att leva, men nu åter fötts på nytt. Tack snälla alla inblandade, ni har gett mig så otroligt mycket! 

Semester från alla måsten

"Och vad händer sedan?" kanske ni tänker efter mitt förra inlägg. Jo, sedan är man så ofantligt trött efter lyckourladdningen, lättnaden och festandet att man tar semester från alla måsten ett tag. Jag har hela denna vecka, och nästa, ledighet att njuta av, vilket jag tycker jag förtjänar efter all press och stress som jag omringades av i skolslutet. Man behöver återhämtning efter att ha sprungit ifatt en ny milstolpe i livet. Man behöver ladda om innan man orkar påbörja nya projekt, precis som jag brukar ladda i soffan ett par minuter på fredagseftermiddagarna ni vet. Efter dessa två veckor av ledighet ska jag "läras upp" på sommarjobbet under tre dagar. Där efter är det midsommar, varpå jobbet drar igång på riktigt. Längre än så kan jag inte planera eller se framför mig för tillfället, och det enda jag behöver göra är att förbereda mig mentalt på svåra vägval.

Så vad gör jag då under min ledighet och vad gör man egentligen när man "tar semester från alla måsten"? Igår natt sov jag och Erik över i hans sommarstuga vid långanäs. Grill, kvällsdopp, mys framför en sprakande brasa och bra film hanns med innan sovdags, och morgonen därefter fortsatte vi vår "semester från alla måsten" med frukost på bryggan, roddtur på sjön och spenderad tid tillsammans, utan jäkt och koll på klockan stup i kvarten. Igårkväll hände andra saker. Vi åkte till Fredriksdal och jag köpte en Macbook! Mitt uttorkade bloggande beror inte bara på att jag haft roliga veckor med lite tid till att skriva. Jag blev samtidigt av med min skoldator. IT-supporten på skolan rensade den, och när jag väl fick tillbaka den helt tom och ren, beslutade jag mig för att sälja den. Nu har jag inget mer att skylla på, nu har jag allt en riktig blogger behöver!

Här är jag nu! I sängen, och ska snart byta ut bloggscrollandet med några kapitel från Efter Alaska med John Green innan lampan släcks och ögonen sluts för den här dagen. Imorgon väntar nya "semester utan måsten"-planer för då ska jag på picknick(om vädret tillåter) med fantastiska vänner, packa resväskan och småfixa inför helgens kommande planer... Godnatt!

Så kom dagarna jag länge väntat på, nedräkningen har tickat till noll

Så kom dagen jag länge väntat på. Väskan var färdigpackad och tung, och nedräkningen till studentresan hade tickat till noll. Vi flög tidigt på fredagsmorgonen, den 20 maj, och jag och mina trötta, förväntansfulla vänner träffades redan vid 03.00 i Jönköping innan avfärd mot Landvetter. Jag kommer aldrig glömma pirret i magen, och glittret i de trötta ögonen som vaknade till liv så fort vi möttes och insåg vad som faktiskt skulle hända. Frukost på Landvetter, mycket väntan och minst sagt FÖRväntan, och vips hade vi landat på den lilla, vackra ö som vi under en vecka skulle bosätta oss på. Cypern. Det rosa moln av lycka som vi levde på när vi landat, blev bara fluffigare och mer rosa  för varje dag som passerade. Vi doppade fötterna i poolen, tittade på bikinilinjen som efter varje dag visade tydligare kontraster, drack goda drinkar, dansade i ofantliga mängder, åkte partybåt, sjöng oss hesa, gick på poolparty, ägde barrundan, fascinerades av det kristallklara havet längs Nissi Beach och upplevde många fler intryck som satte sig på näthinnan och gjorde veckan oförglömlig. 

När vi landade gick ingen nöd på oss. Det hade börjat regna i Aiya Napa, och vi var trötta och belåtna efter att ha avslutat på topp. Och så väntade studentveckan förstås. Skattjakt, kubb- och brännbollsspel, fika, fest och flakfix förgyllde dagarna innan och mellan de stora händelserna. 

Så kom dagen jag länge väntat på. Ja, i cirka hela livet har jag väntat, och det var den 2 juni som nedräkningen till studentbalen hade tickat till noll. Jag fyllde på min slitna ögonfransförlängning(efter en resa med sol och bad var det behövligt), och därpå kom Klara, Malin och Julia hem till mig för att pyssla om mig. Malin stod för sminket, Klara för håruppsättning och Julia för trevnadens skull. Att bli fixad av ens bästa vänner var absolut en av dagens många höjdpunkter. Jag kände mig så fin och lycklig, och att ha fått uppleva prinsess-känslan i livet är jag himmelskt tacksam över! Jag tog mig ända hit, och gud vilken fantastisk kväll jag hade!!

Så kom dagen jag länge väntat på. Försov mig, lockade håret och tog slutligen på mig mössan med guldig brodyr. Den 4 juni och nedräkningen till studenten hade tickat till noll. Gråt varvades med skratt och tutande varvades med sång. Och när jag låg där på kvällen och skulle försöka sova, försökte jag istället ta in allt som hade hänt. Vilken fantastiskt dag. Vilket fantastiskt liv. Jag är så tacksam. Tacksam och stolt. Tacksam över allt som dessa tre år har gett mig. Tacksam för en bra, trygg klass, med mogna, fantastiska människor som alltid accepterar, hjälper och stöttar alla. Tacksam för allt jag lärt mig, tacksam för kulturen jag befunnit mig i, tacksam för min fina familj som fixat med såå mycket inför min student medan jag själv mest har roat mig. Tacksam för det fina vädret, för toppen mentorer, för en oslagbar studentdag och all den kärlek den spred! Sen är jag stolt också. Stolt över mina vänner som trots ångestattacker över skoluppgifter, kunde springa ut med mig och lämna kvar de tunga stenarna som suttit i bröstkorgen innanför skolans portar. Jag är stolt över dem, som kämpat in i det sista och som lärt mig så mycket, både teori och hur man är människa, och som klarat ALLT. Stolt över mig själv, som går ut med huvudet högt. Som efter 13 år i skolan alltid har varit mig själv och som alltid blivit uppskattad för att ha varit just det. Som kämpat för sina betyg och som också kan vara nöjd över sina betyg. Jag är klar. Jag har grävt klart. Jag har gått i skolan klart. Fy fan vad jag är bra!

Tack för allt

Upp