moasandberg

Kräftröra och sol kan förbättra en hel dag

Precis som igår blev inte heller denna dag riktigt som jag tänkt mig. Hade föreställt mig en jobbig dag, med ett prov som jag verkligen inte skulle förstå. Men att man aldrig lyckas tippa rätt.. Dagen blev super härlig! Matteprovet gick bättre än väntat, och de övriga lektionerna har bara rullat på utan större motgångar. Jag har haft energi! Det märks att solen är framme igen. Jag, Klara och Linnea passade på att äta lunch ute på stan och hamnade på Thimons UTESERVERING. Jag är verkligen ett stort fan av uteserveringar och kan därför knappt bärja mig tills jag sitter på en i sommar med ett glas vin i handen tillsammans med vännerna. Idag drack jag Ramlösa, men det var ingen förlust det inte!

40 dagar utan sött

Idag var det 40 dagar sedan jag och min vän Johanna slutade med sötsaker i våra liv! Det har slått mig att jag inte nämt detta projekt alls här på bloggen(?!) En utmaning som vår tredje musketör Klara föreslog som även hon fastade, fast från socialamedier. Eftersom jag misslyckades att fasta 40 dagar från allt som har med sött att göra (kex, godis, snacks, läsk, fika...), var jag i år sugen på revansch. Att då samtidigt slå vad med Johanna  (ett vad baserat på hårda straff som jag skulle kunna hålla mig borta från ännu längre tid om så vore) gjorde mig ännu mer taggad. Och vips så var de 40 dagarna över. 

Första dagarna var plågsamma. Inte för att jag brukade äta godis varje dag innan, men tanken av att jag nu inte fick äta gjorde det svårt. Jag var egentligen inte sugen, men tanken på att jag inte skulle få äta godis på över månaden väckte abstinensen inom mig. Och visst var det jobbigt första helgen när familjen plockade fram chipspåsen och jag satt där med mitt paket med vindruvor. Och visst var det jobbigt även helgen där på... MEN helgen därefter kände jag mest att det kvittade. Jag hade det bra med mina nötter och min torkade frukt. 

Under de senaste veckorna har suget inte funnits där alls. Visst var det tråkigt när jag var på 2års kalas och fick sitta och titta på när de andra åt tårta, samma sak när jag valt att avstå efterrätt på middagar jag vart på. Sådana lägen ska jag i fortsättningen inte tacka nej till. Det kändes rent ut sagt mer oartigt än nyttigt! Men samtidigt har jag länge gått och tänkt på om jag inte ska fortsätta med det här förbudet, nu när jag vet att jag klarar mig alldeles utmärkt utan. 

Jag har bestämt mig för att inte fortsätta med att hålla mig borta till 100%, utan kanske mer 80%. Jag ska, som jag sa, inte neka en fika eller dessert då jag tycker det är sån social del i det hela, och inte bara onyttigt(och för att fika är lite bland det bästa jag vet). Där emot ska jag INTE ställa mig och baka kladdkaka en onsdagkväll och trycka i mig några bitar innan jag går och lägger mig för att det är gott. Godis mitt i veckan är inte något jag ska förbjuda mig själv, men om jag vet med mig att jag ätit endel ena dagen kan jag avstå nästa. Försöka hålla mig till en dag i veckan, men bryter jag det tänker jag inte straffa mig själv.

SÅ. Vad var det första jag åt idag som jag inte ätit på 40 dagar kanske ni undrar? Jag blandade till ett glas oboy och åt digestive kex. Men efter ett par klunkar hällde jag ut oboyen. Efter några tuggor växte det i munnen på mig. Varför vet jag inte, det var bara inte lika gott som jag mindes det, och det kändes onödigt att hälla i sig socker. Fick liksom lite ont i magen när jag tänkte på det. Det kändes fel helt enkelt

Bra jobbat till Johanna som också klarat denna utmaning! Och även en klapp på axeln till Klara! Jag tror INTE jag hade klarat mig utan socialamedier... Men man ska aldrig säga aldrig, speciellt inte efter det jag lärt mig under dessa dagar: Man kan om man ger sig fan på det. 

Jag önskar jag var omänsklig

Detta var ju inte riktigt vad jag räknat med idag... När jag har som mest att göra och verkligen måste gå till skolan de kommande dagarna, säger kroppen ifrån. Under senaste veckan har jag, som ni vet, inte vart på topp, men jag som trott att förkylningen vart på bättringsvägen, fick idag svar på tal med ett bakslag. Kroppen säger nej, medan alla måsten växer.
Hur kommer man ur en sån här situation? Jag måste ju faktiskt skriva alla prov och lämna in alla uppgifter. Alla lärare som säger att jag ska hem och vila, vilken planet lever dem på? Hur kan de förvänta sig bra resultat om jag ska vila? Alltid kommer hälsan före såklart, och nog ska jag ta mig en tupplur när jag kommer hem. Men detta bara för att skjuta upp alla måsten ännu ett snäpp. Ju mer jag skjuter upp, desto mer kommer jag ha att göra då provdatum hela tiden fylls på i kalendern. Därför ställer jag mig själv, er, skolledningen och VÄRLDEN frågan: Hur blir man omänsklig? För det är det jag måste bli. Jag måste va på topp för att nå mina mål. Jag måste inte va på topp alla gånger, men jag var det inte förra proven heller så nu måste jag faktiskt prestera. Helt ärligt vet jag inte om det är en vanlig förkylning som hemsöker mig, börjar ana att kroppen ber mig att sakta ner.

På bussen påväg hem, tidigare än planerat. Men jag orkar inte mer. Även om jag verkligen vill orka så gör jag inte det

Vecka 14 närmar sig, lovet likaså...

Helgen lider mot sitt slut och en ny vecka närmas med stormsteg. En kort-vecka, får jag lov att poängtera eftersom påsklovet startar på fredagen. Men låt inte skenet bedra! Har två prov och en inlämning kvar innan jag tar lov. Om jag ens tar lov, då minst hälften av veckan iallafall måste prioriteras till plugg. Andra hälften kommer jag ägna åt påskmat och firande med släkt och vänner :-) 

Idag har jag inte gjort mycket alls. Erik var här en stund, men åkte hem alldeles för tidigt för att jag skulle vara uppehålld hela dagen. Har försökt plugga till matteprovet, men mest kollat på kläder.... Men vet ni? Det kommer en dag imorgon också! 

UNDER VECKAN: Håll  utkik efter nya inlägg om min önskelista, nytt i garderoben och hur mitt sötsak-förbud gått under dessa 40 fastedagar innan påsk!

Bara vara 24 timmar

Helgen är äntligen i sitt essä! Jag kopplar av, PÅ RIKTIGT. De senaste 24 timmarna har jag kopplat bort allt som har med skolan att göra. Jag har egentligen en hel hög med måsten, men ibland är det okej att bara vara, och det har jag gett mig själv tillåtelse till det senaste dygnet. 

Gårdagens planer var inte spikade förrän på plats, och eftersom jag kände mig sjuk och inte det minsta festsugen, fick jag istället en migrän-hängig kille på besök. Vi åt mest, både köttfärssås och fruktsallad, och sen halvsov vi båda två framför Snabba Cash. 

Idag har jag nyttjat soltimmarna med en löprunda och kaffe på balkongen och tänker återigen, efter att jag målat naglarna som allt förlänge vart omålade, gå ut och fylla på D-vitaminen med en promenad. Jag är fortfarande inte på topp, hostan hänger i, men trots att jag är sjuk har jag aldrig känt mig fräschare eller mer utvilad. Tog en lång dusch efter löprundan med peeling, hårinpackning, och benrakning och toppade det hela med en ansiktsmask efteråt. Jag minns inte när det hände senast... 

Hade sällskap ute på balkongen av denna lilla prinsessa... <3

Vill man vara fin får man lida pin

Trots att jag insåg imorse när jag kommit till skolan, att jag hade ett stort hål i byxorna och trots att jag känt mig sjuk och haft en bultande huvudvärk de senaste timmarna som får mig vilja svimma(!!!), så är humöret verkligen på min sida idag. Det har vart en bra dag!! Trots att övermakter försökt göra det riktigt surt för mig.

Efter skolan idag hade jag tid hos läkaren för att, för andra gången, söka hjälp för min acne... Jag hoppas med hela hjärtat att detta recept ska hjälpa. Acne har förföljt mig under hela tonåren. Började komma redan i 12års åldern, då är det inte så konstigt att jag börjar bli less på att fortfarande behöva dras med den. En fin hy är det jag önskar mig mest i 18års present.

Jag var hos läkaren i 13-14års åldern och sökte hjälp. Fick då en salva som jag skulle använda morgon och kväll. Denna salva var brutal. Den sved, brände sönder min hud och morgonen efter fjällade jag i hela ansiktet. Hörde av mig till läkaren varpå han svarade "vill man vara fin, får man lida pin". Jag grät mig till sömns med den där salvan vissa nätter då den åt upp mitt ansikte. Aldrig känt en sådan brännande känsla tidigare. Har använt salvan till och från fram till idag, då den nya läkaren säger att det inte alls är så den ska fungera! Att jag är starkt allergisk mot den. Stort diss till 2010 års sjukvård och TACK till 2015s förbättrade sådana...

Looking forward to...

1. Påsklov - Långa sovmornar, förhoppningsvis vackert vårväder och massa mysstunder med kompisarna

2. 18 år - Friheten av att vara myndig! Shoppa online och gå ut på krogen är de två fördelar jag kommer nyttja mest...

3. Körkortet - Hinner inte pricka det till min födelsedag, men när jag kirrar det senare i år kommer jag kunna börja leva på riktigt, och inte bara på min lilla gård ute i skogen.

4. Sommarlov - INGET PLUGG. Minns inte känslan, men antar att den är fantastiskt Ska chilla, åka utomlands och jobba. (Får iallafall betalt för slitet vilket man inte får av plugget.)

5. Spanien - Två veckor i Spanien väntar. En med familj och kusinen och en med tjejkompisarna. Kommer bli underbart. Ger lite motivation till att orka ta mig igenom dessa blåsiga tråkiga dagar! Fast vårsolen ska man inte klaga på...

6. Studenten - No words needed. 

 

Marinblått i vår

Älskar min nya marinblå kofta! Ni hittar den på Kappahl för 399kr :-)

Jag kommer vara väldigt marinblå i vår med marinblå newbalance, keps och väst. Gissa vad som är min favorit färg...

18års lunch

Gårdagen bidrog med så mycket glädje! Jag har många gånger sagt att den allra bästa känslan man kan känna, är att ha gjort en annan människa tacksam. Det finns inget som gör mig gladare än när man känner sig betydelsefull för någon och får förgylla stunden för personen. Jag och Johanna överraskade Klara på hennes 18årsdag med presenter och lunch, och det breda leendet ni ser på bilden följde med oss hela dagen.

Not fit for fight

Just nu läser, pratar, badar i och andas jag tyska. Jag lever tyska. Äter det dock inte. Jag har nog aldrig vart såhär oförberedd till ett prov som jag är inför morgondagens. Jag har lekt bort mina dyrbara pluggtimmar, vilket jag både ångrar och inte ångrar. Dessa tre lediga dagar har vart bra då de vart just lediga, men den fjärde och sista är dagen då man inser att man har en verklighet att återkomma till och usch! Det är inget man vill inse eller tänka på!! :-( som grädde på moset har vi debatt imorgon också. Jag önskar jag var fit for fight, men vill allra mest lägga mig under täcket och spola tillbaka tiden

Mitt tyska bad..

Studiedagar

Idag är jag ledig! Studiedag:-) Dagen ska spenderas precis som namnet avslöjar till studier! Ska om en liten liten stund åka till Eksjö för att jobba med ett grupparbete tillsammans med Johanna och Klara. Mycket roligare att plugga tillsammans med någon än alldeles ensam! Jag mår för övrigt bättre nu än för några dagar sedan, vilken lättnad! Skulle nästan påstå att jag haft ett litet "mini lov" då jag va hemma måndags och tisdags och hemma idag och imon! Ska försöka vila upp mig varvat med plugg. Jag hoppas ni har det finast! Om inte så har vi ju det finaste vädret iallafall. Om man skulle ta skinnjackan till Eksjö kanske...

Sjuk kan man va

Redan vid frukosten imorse kände jag att dagen skulle bli seg och jobbig. Sedan hann Jag inte längre än att komma innanför dörren i skolan innan jag beslöt mig för att vända och åka hem igen. Jag är den som inte låter lite magont eller feber stoppa mig, jag går i princip alltid till skolan och jag är antagligen den som smittar alla andra när jag ensvist går dit sjuk. Men idag var kroppen så tung och förkylningen så påfrestande så jag tog första bästa buss hem igen, Ligger nu i soffan med filt och te och ska plugga lite (aka kolla på serier...) 

En bild på mig och Klara från i fredags innan hennes födelsedagsfest :-)

2 18års fester på 1 helg

Vilka festliga fredag- och lördagkvällar jag haft! Slog två flugor i en smäll när jag lyckades gå på två artonårsfester under samma helg. I fredags firade jag min klasskompis Klara och igårkväll min bästa Ida! Även om man var trött och sliten igår från fredagsfesten så toppade lördagen de allra flesta fester jag befunnit mig på. 10/10. 

Upp