moasandberg

Två dagar av knarrande snö

Gårdagens drömlika brunch... 

Det var längesen vi hade en hel dag tillsammans, från att vakna vid varandra till att somna vid varandra. Från godmorgon till godnatt. Alltid är det saker som kommer i vägen. Jobb, träningar, plugg, familj och andra vänner. Men igår var det inget annat än vi. Han och jag. 

Vi tog längsta sovmorgonen på månader och gick inte upp förrän elva. Vi åt inte ens frukost innan vi gick ut till en nersnöad bil och halkade fram till Tranås där vi bestämt att vi skulle äta brunch på M.O.A:s. Vardagslyx deluxe, och jag kunde inte fått en mysigare start på dagen som bara skulle förbli vår, utan saker som kom emellan. Hand i hand gick vi längs en tom och snöyrande storgata. Vi gick in på Åhlens innan bilen halkade hem igen. 

Den oplanerade eftermiddagen blev en spelkväll och efter middagen slappade vi framför Beck och serier resten av kvällen med julens chokladaskar. Efter att bara ha legat i sängen och pratat från kväll till natt, slocknade vi båda till slut, jag i hans famn, precis där dagen började..

I morse åkte han iväg och jobbade, och jag lever lite på gårdagen idag med, fast i ensamhet. 

Dagen har varvats med plugg, nyårsplanering, skottning och en långpromenad i knarrande snö. Jag har andats så mycket frisk luft idag, och alla tankar som snurrar där inne har fått lite mer syre till att orka bearbetas. Håll till godo kära läsare! Och hoppas ni haft en magisk jul, även att det vita kom några dagar för sent. <3

Blommande julkänslor - det är dax...

Julen är här! På riktigt. Egentligen började allt som imorgon exploderar, redan i helgen som var. Jag åkte till Malin och firade jul med tjejerna. Efter god mat och efterrätt blev leken till slut allvar när paketleken skulle dra igång. SÅ. ROLIGT! Under denna ultimata kvällen började ett frö gro inom mig. Jul-fröet...

dessert: hallon- och mörk chokladmousse

Jul-fröet fortsatte att växa under måndagen. Eftersom vi enbart hade julavslutning att se fram emot på tisdagen, passade jag och mina bästa klasskompisar på att umgås! En rejäl tjejkväll med allt från frukt, must, ost och kex dukades fram och gud vad vi åt! Även denna kväll lektes paketleken, varpå vi myste med glögg och pepparkakor. Julkänslan inom mig börjar skrika av lycka.

Det blev tisdag, julavslutning och jullov. Finally! En helvetes termin är avcheckad och jag är i fas! Klapp på axeln till mig själv, och alla andra grymma klasskamrater som haft de minst lika körigt som mig! Johanna och Klara och jag åkte upp till Johanna efter avslutningen, dels för att fika och fira in lovet, men även ha vår minijul. En skål med polkagrisar och en med fudge klädde bordet, även julklappar. Till skillnad från mitt förra blogginlägg så är detta en hög med kärlek och inte uppgivenhet...;-)Jag fick så fina presenter - precis vad jag önskat mig! 

För att peppra på med ännu mer julkänsla så har onsdagen - alltså idag - bestått av jul, från början till slut. Erik och jag har bakat julgodis(apelsinkrisp) samt pepparkakshus. Ja, för efter många om och men blev det faktiskt ett hus...

...tadaaa! 

Erik och jag avslutade inte julfirandet efter en bakdag, utan gav även varandra våra julklappar. Jag fick såå fina saker och framför allt en nöjd och glad pojkvän<3

Nä, vår dag tog inte slut än... Familjekväll med julklappsutdelning, glögg-drickning och julgodis-ätning stod på tur framför bingolotto! Som om inte julen hittills är bra nog så lyckas jag nappa vinst! 1000kr på intersport! Nu är det en trött, glad och fruktansvärt nöjd Moa som skriver. Jul-fröet som grott ordentligt sedan i lördagskväll kommer över natten att explodera i blom. Jag njuter varje sekund, av varje leende jag möter, av varje leende jag själv får le och av att de inte är över än. Att pirret får kvarstå lite till. Att det ligger en pakethög vid sängkanten som jag ivrigt får vänta med att öppna till imorgon. Att jag får äta mormors gröt imorgon som jag hittills i 18 år gjort kvällen den 24 december. Att det efter alla dessa hemska dagar denna hösten, äntligen är bästa dagen på året. Julafton...Mina rötter knakar. Jag blommar...<3 Godnatt

Johanna 18!

Igår fyllde äntligen världens bästa Johanna 18 år och det firade vi med pompa och ståt!
Presenter, ballonger, kladdkakefika och popcorn i överflöd avslutade vår torsdagskväll...

Jag gav precis upp för idag

En hög med måsten, tända ljus och uppgivenhet är vad jag ser framför mig och vad ni ser på bilden. Tre prov kvar innan jag tar "jullov" på tisdag. "Jullov" like: "ledigt från skolan för att skriva humsamarbete och läsa om evolution".

Ikväll är även jobbkväll och trots att jag inte vill nånting annat än att låta de tunga ögonlocken falla så står jag på nått sätt ut med att vara vaken här i min hög av uppgivenhet. Tillåter mig själv flyga iväg i tankarna och tillåter den intensiva pluggtimmen mynna ut i sekunder. Klockan är 16.00, men jag är belåten för idag. Jag behöver kaffe. En dusch. Och en pluggfri eftermiddag. Adios!

Så mycket ljus

Lucia  för två år sedan...

Lucia för två dagar sedan.

13 december och så mycket ljus. Tredje advent, lucia och en glädjefylld själ. Lite minnen här ovan från när jag deltog i Aneby Lucia 2013, samt från i fredags då jag gick som krontärna i skolans luciatåg efter att ha blivit framröstad till luciakandidat 2015 av min klass. 

Jag och Erik bakade julgodis igår och idag vaknar vi upp till frostbelagda gator, klarblå himmel och en brinnande sol. Det är precis så här det ska vara. Jag vill varje dag vakna upp i ett glittrande vinterlandskap, krypa ner i en alldeles för stor tröja, känna kylan bita mig i kinderna och dricka kaffet om och om igen tills värmen nått ut i varenda liten cell. Jag vill varje dag andas den där kalla, rena luften - ni vet sådär så det värker i lungorna, och varje dag kunna le som jag gör idag - just för att denna dag är precis så här...

jag bröt täcket av frost

om ni bara visste hur länge markören stått och blinkat i skrivfältet. i väntan på att få lov att fylla fältet med ord. med mening. 

jag vill skriva till er. lika mycket som blommorna vill blomma igenom snötäcket på vintern, men det känns lika omöjligt. det går inte. att ni är kvar här har jag statistik på, men frågan är - är jag kvar? 

det är så mycket nu och magen exploderar snart av stress. 

jag ville skriva att jag lever, men är inte nu säker på om det är de rätta orden. jag andas - ja. men för tillfället pluggar jag mer än jag lever.

men mitt i all hysteri - väntar nått gott. något som legat och pyrt och snart exploderar. advent efter advent har firats, lussebullar har bakats, klappar har slagits in och marknader har besökts. att detta bara är början på min favorit tid på året får ändå något att pirra i min uttröttade kropp. imorgon går jag som krontärna bredvid en vacker lucia och sjunger in julen inför skolan. jag ska framöver fira jul med mina bästa vänner, baka julgodis med min älskling, bygga pepparkakshus och förhoppningsvis en och annan snögubbe. jag ska hitta fler julklappar till dem jag tycker om mest, och jag ska hela månaden ut livnära mig på tända ljus och julstämning.

tack snälla för julen! jag hade gett upp i mitten av november om jag inte hade haft allt detta underbara framför mig...

och hoppsan! det blev visst fyllda rader på det tomma skrivfältet, rötterna började knaka och jag tog mig igenom täcket av frost. Frågan är om jag klarar mig hela vägen genom snöstormen...

Upp