moasandberg

Fredagshumör

Fredag idag, WOH! Tanken på att jag inte behöver plugga på hela helgen eller hela nästa vecka får mig att känna mig såå lätt! Tanken på att jag även bara går tre skoldagar nästa vecka får mig att flyga fram! Därför, nu när jag har så mycket fritid framför mig, så ska jag ta vara på varje liten minut och njuta ordentligt! Helgen fullbokad och innehåller bara roliga planer! Och så de där studiedagarna på torsdag och fredag, åh jag kan inte vänta mera! Ikväll har jag två alternativ, släktkalas eller myskväll med vänner och just nu lutar det åt mina saknade vänner, vad ska ni göra? :)

Igår kväll

Tacksamhet & vänlighet

Idag vill jag hissa tacksamhet. Folk som visar tacksamhet för små saker. Som visar att man betytt något, och gjort något för den personen.

Det är sällan människor tackar mig. Det är klart man kan få höra ett tack om man skickar mjölken vid matbordet eller om man låter någon sitta på sätet bredvid mitt i bussen. Men det är sällan dem säger tack för att verkligen visa tacksamhet och inte bara för att det är en fras man säger för att vara artig. Är det jag som är dålig på att hjälpa folk? Antagligen! Eller är folk bara väldigt självgoda och inte tänker på hur mycket små sakerna i livet är dem bästa och dem man bör vara mest tacksamma för? Låter med som ett rimligt alternativ. Jag tror det är vi ungdomar som behöver tänka på det här. Äldre människor som levt längre har insett vad det är att vara tacksam och hur viktigt det är att visa det.

SMS också. Man kan få tack på SMS. Det händer titt som tätt att folk SMS:ar mig och behöver hjälp med allt möjligt. Matteläxan, pojkvännen eller vad som helst. Sådana tack känns bra att få, självklart. Men det är på SMS. Förstår ni hur jag tänker? Man ska inte heller missbruka ordet Tack. Folk som ofta säger tack till mig känner jag inte lika mycket behov av att hjälpa, eller det är inte lika kul att hjälpa dem rättare sagt. Idag bad en person mig att göra en grej, vilket jag gjorde! Och för det fick jag en varm ögonkontakt och ett; "Tack Moa". Jag fick rysningar. Denna person har aldrig tackat mig förut. Jag kan inte minnas senast någon visade tacksamhet face to face mot mig så jag blev så rörd. Det kändes så himla bra! Hela kroppen och hjärtat gav mig verkligen en boost och en stjärna i kanten. Jag gjorde det! Jag gjorde en annan människas dag idag! Och vet ni, jag gick därifrån med en liten tår i ögat 

När andra människor är glada och vänliga mot mig får det mig att se upp till dem. Jag minns speciellt en gång när jag delade ut tidningar i Aneby och jag mötte en man på gatan som log så att hela ansiktet lyste! Jag började också le och vet ni vad han gjorde då? Han önskade mig en jätte trevlig kväll! Det var den värsta dagen i mitt liv minns jag att jag tänkte innan. Det små regnade och blåste och jag hade flera timmar kvar på tidningsjobbet och vagnen jag körde med var halvtrasig. Men när jag mötte den där mannen som var så vänlig mot mig helt utan anledning, så gick jag där ifrån med ett leende på läpparna. Jag fortsatte jobbet mer motiverad än någonsin! Och den glädjen jag fick efter vårt samtal den levde jag många dagar på! 

Jag tog åt mig hans beteende. Jag ler mot folk på gatorna (om jag inte har världens sämsta dag). Jag hälsar på äldre tanter och folk som får ögontakt med mig och ler tillbaka när jag ler mot dem. Jag gör det, för att jag vet hur himla gött det kan kännas, och för att ibland är ett "Hej" och ett leende allt som behövs för att få en annan människa att känna sig sedd och speciell. 

 

 

Media, världen full av perfektion och nöje

Vi läser historia, samhäll och svenska på ett tvärvetenskapligt sett förtillfället, vilket betyder att vi slått ihop alla tre ämnen och jobbar med ett gemensamt tema, nämligen media. Vi pratar om media förr och hur det förändrats, hur media påverkar oss människor, hur vi skulle vara utan medier och vi övar på att agera journalister och får skriva artiklar till samhällsprogrammet skoltidning. Jag och min "redaktion" i klassen ska skriva artiklar med temat miljö, och har ni nått tips på vad jag kan göra ett reportage om så skulle jag bli jätte glad om ni hjälpte mig med insperationen! Kan vara vilken miljö som helst. Allt från miljöproblem i världen till skolmiljön, hur man trivs osv.

Men det där tipsandet var en parantes! Det jag i själva verkat ville ta upp med er är hur mycket media påverkar oss människor och hur otroligt mycket media överdriver och fördröjer sanningen för oss som läser! På bara dessa dagar har jag lärt mig massor. Visste ni tillexempel att det blir färre och färre viktiga nyheter om ekonomi och krig och mer om sport och skvaller? Vi pratade tidigare i höstas om demokrati och hur många det är som struntar i att rösta. Jag blir irriterad på "den nya generationen" som inte inser hur oerhört viktigt demokrati och världsnyheter är för oss! Jag är precis som ni, jag läser hellre en artikel om "skolungdomars utflykt till USA" än "USA börsen stiger med 2,4%" men vi tappar all vår vetenskap om omvärlden och vi kommer tappa vår status om ett smart och utbildat land.

Vi har pratat om hur media utvidgar och överdriver sanningen, och jag tycker verkligen det borde ske en förändring snart.. Vad lever vi på för plats där man inte duger som man är.. Där man, även om man är känd och omtyckt, måste retuschera bilder och få dem att se perfekta ut. Ordet perfekt vill jag bara knyta fast på en sten och kasta den djup ner i havet så långt ifrån civilisation som möjligt.. Alla krav.. Alla träningsmotivations bilder.. Alla redigerade bilder.. Alla rätt och fel inom vad man får äta och inte.. Kalorier.. Jag ORKAR INTE. Va som du är bara! Döm inte andra, jämför dig inte med andra, och gör vad DU känner för, inte vad du borde göra. Ät hur mycket du vill, träna hur lite du vill och skit i den putande magen, de tjocka låren och valkarna över byxkanten för förr, innan dessa utseende krav, kunde man vara lycklig ändå! Och om du ska kämpa för att bli perfekt, kommer du hinna drunkna långt innan du hittat stenen..

Min onsdag

Long time no see! Påväg hem från en bra dag i Eksjö. Väldigt lugna lektioner då vi fick kolla en stund på OS hockey på både svenska och historia lektionerna. Inte för att det intresserar mig så mycket, men jag kände inte för att jobba idag så tack för att jag har sportnördar i klassen och sportintresserade lärare! Haha. Skrev ett religions prov idag som jag trodde skulle handla om judendom, islam och kristendom men som även överraskade med jämförelse frågor om buddhismen och hinduismen! Får se hur det gick.. Efter skolan gick jag och några kompisar till Willys och sedan till biblioteket där vi spelade och läste och lite. Jag och Johannes gick hem till han och laga pannkakor vilket var gott! Och sedan har vi bara chillat hela kvällen, kollat på tv och snackat osånt! Vi gick hem till Mathias en stund och spelade tv-spel eftersom jag missa min buss' STANDARD.. Nu är jag påväg hem iallafall och det är skönt. Ska äta nått gott och sedan lägga mig tidigt ikväll. Hoppas ni har det bra!:)

Allahjärtansdag

Glad allahjärtansdag till er som nu firar den! Personligen tycker jag att denna dag är ett ganska fint påhitt. Det är viktigt att visa kärlek till nära och kära alla dagar. Men det gör man inte alltid. Inte jag i alla fall. Därför tycker jag att det är bra med en speciell dag då man får chans att visa att man tycker lite extra mycket om någon. Våga idag kära läsare. Våga skriva det där smset som du tvekar att skicka. Våga ta kontakt med gamla vänner för att visa dem att du inte glömt bort dem! Denna dagen är så mycket mer än att visa kärlek till en partner. Alla har vi någon vi önskar en bra dag och alla tänker lite extra på någon just nu. Säg det till dem! Inget kan gå fel.

Jag själv ska åka till Jönköping och fika med Malin, Alisa och Ida. Ikväll umgås med familjen. Hoppas dagen blir som ni önskar, och känn er absolut inte ensamma! Alla har vi någon som tänker på än. 

Bananpannkakor

Till Ida för brunch

Nu ska jag alldeles strax bege mig mot min bästa vän Ida för en mysig brunch tillsammans. Så skönt med lov! Mitt lov är verkligen spontant! Jag hade inga planer i början, men jag har gjort saker nästan varje dag. Så ska det vara!

Waynes Coffee

I Jönköping är jag alltså med Anna! Vi sitter förtillfället på Wayne's Coffee och fikar. Var innan på jensens för en god och mysig middag! Efter detta åker vi upp till A6 en sväng. Blev sen shopping kväll ikväll men det är ju lov :)

Bondelid

Dagens outfit består av min bondelidskjorta från mq, svarta jeans, Thomas sabo armband och min Daniel Wellington klocka om jag hittar den! Ska till stan idag med en vän jag inte umgåtts med på många många månader. Vem hon är får ni se senare idag!

Om du dör, då ska jag leva för dig

Gosar ner mig i sängen redan nu för att somna framför en bra film. Har inte sett i talet lyser stjärnorna sen den kom ut så är läge att se den igen för att se om den är lika bra fortfarande. Säger godnatt för idag, och hoppas alla sover gott!

monday tuesday

Nu har vi a lot to talk about. 

Jag kom hem för några timmar sedan från alla möjliga äventyr. Igår på förmiddagen var jag och Anton på gymmet och tränade lite grann, trots att det blev ganska oseriöst så känner man av lite i kroppen idag. På kvällen samma dag åkte jag hem till Albin för en mys kväll med efterlängtade vänner, kan inte ens minnas sist jag umgicks med dem, men det var nog i början av skolstarten. Vi lagade mat och spelade ett jätte roligt spel som hette typ Jungel nånting! Haha..

Vi bestämde oss fö att sova över så vi åkte hem till Uffe, vår KU ledare, för att sova där. Det blev en lång natt med massa musik, prat, pianospelande och pusselläggande. Vi gick upp idag vid elva tiden, lagade frukost och sedan åkte jag och Anton till Eksjö. Hem därifrån tog vi med oss lite fika från princess som satt fint när vi kom hem. 

Ikväll ska jag på ett zumba pass tror jag, och vara hemma med familjen. Är sååå trött.


Cajsa, jag & Albin. Edvin och Adam tillbingade också kvällen med oss!

Bakning och kaffe

Idag är det söndag och känns som man "fångar dagen" lite mer när man vet att det är lov imorgon bitti! Vaknade, duschade och satt vid datorn och letade sommarjobb hela morgonen tills jag följde med ut på en promenad. Behövligt då jag inte va ute igår. Jag kom nyligen in, och bestämde mig för att baka nyttiga chokladbollar! Recept kommer ut om dem blir goda ;) just nu sitter jag i köket. Dricker en kopp kaffe och lyssnar på klockan som tickar. Lyssnar på ljudet av dagen som passerar. Blir en lugn dag idag, hur blir er?

Just close your eyes and let it rainFinaste, enklaste och den mest solklara låttexten jag hört på väldigt länge, och framför allt, en text jag verkligen behövde höra. 

En låt om att gå vidare. Att någon alltid bryr sig, och att man måste hålla ut och låta det "regna klart" innan man fäller ner paraplyet. Att det är jobbigt ibland, men att man inte kan ge upp för det. Och framför allt. Att man när man mår bättre faktiskt kommer inse och förstå varför det blev som det blev.

 

Sleepover med Ida