moasandberg

Stadsfesten 14

Stadsfesten avslutades igår kväll på topp. Jag skrev att jag inte var taggad, men oj vad känslorna vändes! Stod längst fram på Pira, stor och dani M och vi dansade och sjöng ihjäl oss på Alcazar. Toppen kväll! Jag filmade mestadels så har sjukt goa videos, men också därför få bilder. Här är några iaf som tjejerna skicka till mig:

Festa till det med fille och ison! Fille och Amela

Oddmolly, regn

Trots att vädret är sämre idag än igår så hoppas jag att denna kväll blir ännu bättre. Igår dansade vi och skrek oss hesa till Ison & Fille, ikväll kör vi i regnet till Dani M, Linda Pira och Stor. Förväntansfull, men inte jätte taggad! Det får gärna hinna sluta regna innan vi åker in.

Kom precis hem från Tranås där jag gått på stan med mamma och moster. Köpte nya träningskläder och även ett paket gelelösnaglar som Linnea ska hjälpa mig med nån dag framöver! Ska bli kul! Här är dagens outfit

Oaklake cityfiesta haha

Här ser ni en glad och taggad tjej! Slutade vid tre idag och i Eksjö denna helg är det inte direkt en vanlig helg.. Det ekar stadsfest vart man än vänder sig om och vem man än pratar med! Startade iaf helgen/stadsfesten med en pizzamiddag tillsammans med Johanna. Mycket trevligt men hände också grejer som inte alls var trevliga! Nu är jag i min mosters lägenhet och väntar på att mina Anebykompisar ska komma in till Eksjö. Hör redan folk på gatorna ropa och skrika och banden har börjat värma upp. Sån go känsla inom mig så vill egentligen bara gå ut till de där människorna på gatan och ha en as go kväll! Men har kopplat mig ;) den som väntar på nått gott.....

Som min engelska lärare sa innan vi slutade lektionen idag: HAVE A NICE CITY FIESTA!

Struktur på livet!

Äntligen har jag visat min strukturerade sida. Jag sa väl att jag skulle vara ute i god tid med saker och ting det här läsåret? Jag ska ha koll. Så efter att ha sovit lite på varje lektion i skolan idag och irrat runt och slarvat hela veckan, så är jag utvilad och börjar få kontroll. Läxan tills på måndag nästa vecka behöver jag inte oroa mig över på söndag kväll för den är redan gjord! Pyjamas har jag också redan på mig (klockan är inte ens halv sju) och smink och linser är borta. Fantastiskt skönt! Nu ska jag bara njuta i soffan. Slappna av och tänka på hur gött det är att ha saker gjorda i tid.

Regn, turn back time

Ligger i sängen och lyssnar på regnet. Jag är helt utmattad efter idag. Lärarna sätter så mycket högre krav i år, eller så försöker de bara skrämma oss. Isåfall lyckas dem. Den där känslan jag hade i våras börjar redan komma krypandes. Jag börjar redan få lite ångest, och jag börjar genast bli, "deppigare?" Ja, deppigare. På lovet levde jag verkligen livet. Jag och mina vänner har nog aldrig haft så roligt tillsammans som vi hade, och det känns så himla jobbigt att det inte kan få vara sådär hela tiden. Därför struntar jag nu i engelska läxan tills imorgon. Jag vill bara ligga här och lyssna på regnet och spola tillbaka tankarna till högstadietiden och komma ihåg hur otroligt bra jag hade det då. Då jag varje dag var omringad av de viktigaste personerna i mitt liv. Jag saknar er

Bästa kvällen på mycket länge

Bilderna är från gårdagens förfest. Hade en riktigt riktigt rolig kväll igår. Så mycket nytt och trevligt folk och så mycket härliga människor över huvudtaget. Mitt hus såg kaos ut när alla lämnat, men ju mer kaos desto roligare party, right? Många som hört av sig och tackat och sagt hur kul det var vilket har gjort det lite lättare för mig att städa idag. Då kan jag väl ändå påstå att det var värt det!

Hur jag känner efter skolstarten

Att skolan faktiskt har börjat måste jag säga känns riktigt surt. Har inte haft nån vanlig lektion än utan mest umgåtts med klassen och ettorna, men känner mig ändå inte så jätte positiv. Det rör sig mycket tankar och sånt i mitt huvud utanför själva pluggandet så känner mig bara inte redo eller motiverad. Vilket SUGER. Brukar inte känna såhär och vet inte riktigt hur jag ska ta mig i kragen. Går liksom inte att lägga dessa tankar åt sidan hur mycket jag än vill det.

Glad att denna tjej börjat i ettan iallafall så vi äntligen får träffas igen ❤️

Tacos

Såhär avslutar jag sommarlovet

Sista natten och sovmorgonen på sommarlovet spenderade jag på bästa sett, inte sovmorgonen dock men hade en perfekt kväll med tjejerna. Jag är så tacksam och jag kan inte skriva nog så mycket hur glad jag är att jag har så bra och fina vänner som jag har. Nicolina, Leila och Ida sov hos mig och somnade runt halv fyra. Klockan ringde halv tio imorse och nu är jag påväg till Eksjö för att avsluta sommarlovet på samma sett som jag startade det; en dag med Johanna och Klara. Ska ta tillvara på denna sista dag och se till att den blir så bra som ett avslut ska vara. Ha en bra dag.

Första bilden jag tog på sommarlovet, ikväll får ni se den sista.

Min sommar

Tar emot att skriva detta, men sommarlovet närmar sig sitt slut. Har själv två dagar kvar men känner många som börjat redan idag och det känns otroligt jobbigt faktiskt. Minns ni mitt inlägg från början av denna sommaren? Då jag skrev hur mycket jag längtat efter att ta hand om mig själv, hur jag skulle ta tag i träningen på sommarlovet och att jag bara skulle släppa all stress och leva livet? Trots mitt packade sommarlov med jobb och inbokade planer så har jag faktiskt lyckats klämma in några dagar med avslappnande skumbad, annsiktsmasker och peeling. Jag har hunnit spara mina naglar och hållt efter med filning och lackning och framför allt har jag renat själen med att hänga med alla mina goa tjejkompisar så mycket som möjligt.  

Är det inte klart att man har lite panik inför skolstarten då. Att veta att kraven kommer alldeles strax byggas upp igen. Jag kommer prioritera bort mig själv i nuet framför mitt framtidas bästa. Jag kommer återgå till stressig vardag, avklippta naglar och pluggpluggplugg så fort jag får en ledig timme över istället för att ringa mina vänner och fråga om de vill hitta på något eller sätta mig och kolla på några avsnitt pll. Jag har inte panik, men jag har redan stressat upp mig. Och det märks inte bara inom mig. Min hy är förskräcklig och jag stressar mig fram för att komma på något att göra. Målade precis om mina naglar men de är redan kantstötta eftersom jag inte "hade tid" att låta dem torka ordentligen innan jag kom på något annat att göra. 

Jag brukar vara taggad för skolstarten, jag brukar inte vara stressad. Men i år ska jag försöka, på riktigt försöka, lägga upp allt så enkelt som möjligt och inte "hets plugga" i sista minuten. Jag ska anteckna så mycket som möjligt i min kalender så jag inte kommer på inlämningar i sista stund. Jag ska kämpa! Men jag känner mig inte redo att kämpa ännu...

 

SÅ.....

Hur har min sommar varit? Förutom att jag skulle ta hand mer om mig själv så va ett mål att jag skulle skaffa mig erfarenheter inom jobb och andra saker med för den delen. Jag skulle göra saker som jag aldrig tidigare gjort. Om jag ser tillbaka på min erfarenhetslära inom arbete så kan jag verkligen säga att jag är fullt nöjd med vad jag åstadkommit dessa veckor. Jag som aldrig tidigare haft ett sommarjobb har snart avverkat tre. Jag har haft praktik på förskolor förut, men erfarenheten jag tar med mig från det sommarjobbet är att bara för att det är samma yrke så spelar arbetsplats och arbetskamrater sjukt stor roll. Efter min praktik i nian så var jag fast beslutsam för att barn inte va min grej. Jag tyckte verkligen inte om att jobba med dem. Men i sommar var det inte lika illa.. Jag jobbade med goare människor och jag trodde inte det skulle göra skillnad för yrket, men det gjorde det. 

Från mitt andra jobb bär jag med mig ansvar. Jag var ledare inom vägkyrkan och utöver mig var det bara konfirmander som jobbade där. Trots att jag var ledare, att allt ansvar låg i mina händer, så sammarbetade vi väldigt bra allihop. Jag hade inte klarat mig så bra om det inte vora för hjälpsamma medarbetare. Men vilken enorm erfarenhet är det inte att kunnat sköta allt så bra på egna händer när vi bara är 15-17 år. Vi har fått så mycket positiv feedback som gör mig så lycklig och stolt. Och det är en enormt bra erfarenhet att kunna bära ett stort ansvar. Tack!

Mest har jag jobbat på ett cafe. Där ifrån finns också gott om erfarenheter till CVt. Stått i kassan, vart trevlig mot kunder, serverat och arbetat med ännu mer nya människor. För att ett jobb på ett cafe är så mycket mer än att lägga kakor på ett fat och brygga kaffe. Den sociala biten är så viktig! Jag ville verkligen få mig erfarenheter i sommar och jag har verkligen lyckats med det. Jag känner mig ett snäpp mer allmänbildad, lite bättre på att passa tider och lite mer vuxen. 

Andra saker som utökat min allmänbildning och "mogning" måste ändå vara när jag och Ida bodde på hotell i Göteborg. Jag har aldrig bott på hotell själv utan mamma och pappa, och även om många kanske inte ser det som en så stor grej, för det är verkligen ingen stor grej, så är det mig en erfarenhet rikare här i livet, right? Nångång måste vara den första. Jag har heller aldrig träffat så här mycket nya människor under en sommar. Samtidigt som jag bara umgåtts med mina högstadiekompisar hela sommaren så har jag även fått träffa deras nya vänner vilket vart jättekul! 

 

Under tiden sommaren gick så tyckte jag inte att jag hade det bra. Det har känts som att jag bara jobbatjobbatjobbat och när jag väl vart ledig så har jag åkt bort, och därför aldrig haft tid att umgås med mina vänner och göra vardagsgrejer. Har inte kunnat gå på sena kvällspicknickar eftersom jag jobbar dagen där efter och jag har inte heller kunnat ses på kvällarna då jag ibland jobbat sent in på kvällen och istället behövt komma senare och då missat halva kvällen. Jag har kännt att jobbet har begränsat mig. Och till viss del stämmer väl det. Men när jag tänker tillbaka så känns de där tillfällena man väl fått så betydligt mer viktiga! De känns också betydligt roligare. Man längtar efter vännerna på jobbet, oså belönas man senare, lite extra liksom. Jag ler när jag tänker på alla roliga fester jag vart på under lovet. Jag ler när jag tänker tillbaka på vilka goa människor jag fått träffa och hänga med och jag ler otroligt stort när jag tänker på; Att trots mina jobbtimmar, så har jag fått fina minnen så som Gullbranna, kvällsdopp, hängt i göteborg med min bästa vän, vart på öland med kusiner, vart i skåne med familj, shoppat och unnat mig riktigt fina kläder och picknickat med världens absolut bästa tjejer. Jag har så fina stunder från denna sommaren och jag vill bara säga STORT TACK till alla som gjort de stunder jag fått tillbringa med vänner så otroligt bra. Man uppskattar verkligen mer när man längtat, då blir även de små sakerna betydelsefulla. LOVE TO ALL OF YOU 

Mysigt hos Leila!

Igår eftermiddag träffades detta goa gäng hemma hos Leila. Vi lagade fin och god mat och åt choklad till efterrätt. Vi åkte lite spontant till boxholm till en fest hos Idas klasskompis och kvällen. Tog 02 tåget hem och vid 05 somnade vi hemma hos Leila!

Idag har jag, förutom att vara hos hos Leila, fått lite ärenden gjorda och ikväll ska jag på zumbapass.

Tacos och Gino

Igår hade jag, Amela och Leila en liten middag tillsammans. Vi skulle göra trerätters men blev istället en tacokväll! Efter ett tag kom Nicolina och Affe förbi och stannade en stund och pratade med oss! När de gick kom istället Julia. Då gjorde vi något så FRUKTansvärt gott; Gino.
Jag har aldrig testat det innan och shit vad jag har missat.. Jordgubbar, kiwi och banan(går säkert bra med andra frukter också) toppat med vit choklad. Skjuts in i ugnen och skjuts ut igen när chokladen smält! Eller när den bränts för våran del.. Den brända ytan gjorde det bara ännu godare och krispigare så det gjorde inte så mycket. Så himla enkelt och så himla gott! Testa!!!

Ny pärla

Ska inte ta åt mig hela äran. Pappa köpte denna tröja till mamma och mig. Vi båda ville ha den och pappa tyckte det lät bra att vi kunde ha samma kläder liksom. Men förtillfället hänger den i MIN garderob och den lyser upp hela rummet!

För tillfället håller jag på att fixa mig lite inför kvällen. Och såhär ser det ut när jag ska kolla ifall håret är jämt volymiserat, haha. Kanske råka ta en selfie samtidigt som jag tittade ;)

Prinsessa

En liten sneakpeak på ett av mina tre köp från Malmö igår! Visar mer ordentligt hemma. Idag är planen att besöka massa slott längs kusten påväg hem. Vet inte hur många gånger jag har hört storyn om när vi var i Danmark och kollade på slott för sisådär 13 år sedan. Senast jag hörde den var imorse vid frukostbordet då pappa berättade för b&b ägaren... Jag hade tydligen sagt att jag skulle gifta mig med en prins och bo i ett slott i Danmark, och gå runt i stora klänningar hela dagarna. Så när vi var i Danmark åkte vi runt och letade efter ett lämpligt slott till mig. Men men, nästan alla tjejer hade väl prinsess drömmar som barn.. Haha. Idag letar vi alltså slott i Skåne! Får se om gamla barndoms minnen förnyas eller om jag kommit över den där prinsessgrejen helt. Antagligen inte.. ;) ha en bra dag!

Emporia

Så otroligt nöjd är jag med den här dagen! Vi åkte ner till Malmö, tog två timmar ungefär, för att shoppa på emporia. Älska älska älska små butiker med dyra märken och fina kläder, fröjd för både öga och själ. Har köpt få, men ack så fina plagg idag! Toppade dagen med en jordgubb och banan smoothie från Joe & The Juice. Så perfekt